پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1403/09/04

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی یاسوج، گفت: بیماری پارکینسون یا فلج لرزان از بیماری های تخریب دهنده سیستم عصبی انسان است که سلول های تولید کننده دوپامین مغز از بین می رود.

متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی یاسوج،۵ گفت: بیماری پارکینسون یا فلج لرزان از بیماری های تخریب دهنده سیستم عصبی انسان است که سلول های تولید کننده دوپامین مغز از بین می رود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر سعید رزمه ایجاد علائمی همچون لرزش در حال استراحت، کندی و سفتی بدن را از اصلی ترین علائم پارکینسون دانست و ابراز داشت: علاوه بر علائم حرکتی، نشانه هایی همچون افسردگی، اضطراب، فراموشی، یبوست و اختلال ادرار نیز با پیشرفت بیماری بروز خواهند کرد.

پارکینسون در سنین بالای ۶۰ سال شروع می شود

وی با بیان اینکه پارکینسون در سنین بالای 60 سال شروع و با بالارفتن سن، شیوع آن افزایش می یابد، افزود: حدود 70 درصد بیماران مبتلا به پارکینسون دچار لرزش دست هستند که این لرزش با سایر لرزش ها متفاوت است.

وی ادامه داد: لرزش دست در حالت استراحت ظهور کرده و معمولا از یک سمت آغاز و با پیشرفت بیماری هر دو سمت را درگیر می کند.

تشخیص بیماری پارکینسون

متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی یاسوج اضافه کرد: تشخیص این بیماری صرفا با معاینه بالینی و شرح حال توسط پزشک متخصص انجام می شود.

وی تصریح کرد: استفاده از MRI به تشخیص وجود ضایعه در مغز و یا عدم وجود این ضایعه کمک خواهد شد.

دکتر رزمه درصد اندکی از بیماران را به علت منشا ژنتیکی جز مبتلایان دسته بندی کرد و گفت: مصرف برخی از داروها، ضربه مغزی و سکته مغزی نیز در ابتلا به پارکینسون نقش مهمی ایفا می کند.

راه های درمانی پارکینسون را بهتر بشناسید

وی با اشاره به اینکه درمان قطعی و صددرصدی برای این بیماری وجود ندارد، افزود: روش های درمانی پارکینسون به دو صورت دارویی و جراحی صورت می گیرد و تا حدودی نشانه های این بیماری را کاهش می دهند.

متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی یاسوج؛ پارکینسون را دومین بیماری مهم مغز و اعصاب عنوان و یادآور شد: درمان دارویی پارکینسون با تجویز داروهای مشابه دوپامین یا ترغیب کننده دوپامین در بدن موجب کاهش علائم پارکینسون خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اعمال جراحی این بیماری سابقه 15 ساله در ایران دارد، اذعان نمود: همه بیماران مبتلا به پارکینسون کاندید عمل جراحی نخواهند شد و بیماران با سابقه بیش از 5 سال  و عدم وجود فراموشی می توانند با عمل جراحی علائم بیماری را در خود کاهش دهند.

وی تاکید کرد: مصرف برخی از وعده های غذایی به همراه داروهای دوپامین زیر نظر پزشک متخصص، جهت جلوگیری از بروز تداخلات دارویی توصیه می شود.


دکتر رزمه در پایان خاطر نشان کرد: ریسک ابتلا به پارکینسون در مردان، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و کسانی که در معرض سموم دفع آفات محیطی قرار دارند بیشتر است.6-142-5